Het gerecht

~
plantaardig

De stap naar meer plantaardig is eenvoudiger dan je denkt

Het Gerecht Plantaardig: achter de schermen

is het tweede boek van vegan chef Pieter-Jan Lint en culinair fotograaf Tony Le Duc

het gerecht ~ plantaardig

Wat staat er in je voorraadkast en je ijskast om plantaardig te koken?
Welke smaakmakers kan je zelf maken?
Plantaardige zuivel?
Hoe maak je een plantaardige versie van Tomaat Mozzarella?
Met welke ingrediënten breng je de smaken uit de zee in een plantaardig gerecht?
Hoe maak je een steak tartaar zonder vlees?

Met Het Gerecht Plantaardig gaan we een stap verder dan zijn voorganger De Basis Plantaardig. Alle basiskennis wordt in dit boekje toegepast tot volwaardige bereidingen.
We tonen uitgebreid welke ingrediënten je nodig hebt in je voorraadkast en in je ijskast om te starten met haalbare plantaardige gerechten om dagelijks klaar te maken.

Je leert hartig broodbeleg maken. Er wordt veel aandacht besteed aan allerlei salades, groente bereidingen, pasta, tofu- en rijstgerechten. Dé klassiekers waaronder de hamburger, vol-au-vent (koninginnenhapje) en balletjes in tomatensaus krijgen een versie zonder vlees. Het boekje is zodanig opgebouwd dat je meerdere combinaties van gerechten kan maken.

De auteurs

Pieter-Jan Lint en Tony Le Duc ontmoetten elkaar in 2019. Na vele gesprekken bleek dat zij dezelfde visie delen over de noodzakelijke evolutie van ons huidige voedingspatroon. In 2023 publiceerden zij het boek De Basis Plantaardig. Voor dit tweede boek Het Gerecht Plantaardig gaan ze een stap verder en brengen zij wederom hun expertise samen. Alle beschrijvingen en recepten worden op een eenvoudige manier verklaard door chef Pieter-Jan Lint en geïllustreerd door culinair fotograaf Tony Le Duc.

VEGAN CHEF

Pieter-Jan Lint (37) is de oprichter en chef van gastronomisch restaurant Amaranth.
Hij deelt zijn kennis over de plantaardige keuken in opleidingen voor food professionals en via receptontwikkeling voor bedrijven. Koken is de taal waarmee hij inspireert en streeft naar een betere wereld.

Wie is Pieter-Jan Lint?

FOTOGRAAF

Tony Le Duc (63) is culinair fotograaf en oprichter van de kookboekenuitgeverij Minestrone. Hij heeft ruim 40 jaar ervaring met het fotograferen, publiceren en cureren van met voeding gerelateerde onderwerpen.

Wie is Tony Le Duc?

de auteurs - het gerecht plantaardig

(l) vegan chef Pieter-Jan Lint (r) culinair fotograaf Tony Le Duc

Het Gerecht Plantaardig is verkrijgbaar in de boekhandel vanaf 9 september 2024.
Eerste druk: augustus 2024

De winnaars van de pre-order actie zijn bekend. Pieter-Jan Lint trok willekeurig namen uit alle inzendingen. Wij verwachten de winnaars op een interactieve lunch in Restaurant Amaranth. Zij worden persoonlijk via hun e-mail op de hoogte gebracht.

De winnaars zijn: Veronique De Smet (Heusden), Sofie De Ruyter (Zedelgem), Guy Depoortere (Oostduinkerke), Chantal Dierickx (Antwerpen), Emma De Winter (Merelbeke), Lieve Marie (Bekkevoort),Lien Louwagie (Gent), Peter Eyckerman (Ekeren), Tina Goossens (Stabroek) en Deborah Pinsard. PROFICIAT!